Unde vă găsesc, la ce adresă vă aflați?

Biroudetraduceri.com se află în Chișinău, sectorul Centru, str. Tighina 49/4 la parter. Oficiul este amplasat la o distanță de 60 m mai sus de bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (în direcția str. București). În aceeași clădire își au birouri MAIB, Easy credit și alte companii.

Care este preţul traducerii?

Prețul traducerii depinde de tipul documentului: standard sau special, de limba sursă și limba țintă, de volumul și specificul terminologiei textului sursă, de urgență etc. Drept reper de bază se ia numărul caracterelor (litere, semne de punctuație) cu spații. 1800 de caractere constituie o pagină convențională. Numărarea caracterelor o face operatorul cu ajutorul calculatorului la prezentarea documentul solicitat pentru traducere, fie în persoană, fie online. La prețul de bază se aplică coeficienți în funcție de elementele menționate mai sus. Prețul final calculat se negociază cu clientul. Doar după acceptarea prețului și a termenului de executare se purcede la traducere.

Cît timp durează traducerea?

În general, termenele depind de mai mulți factori: volum, limba sursă și limba țintă, daca se solicită traduceri legalizate, autorizate sau apostilate etc. La recepţionarea documentelor, termenul de traducere este stabilit de comun acord cu clientul.

Ce tipuri de traduceri pot fi legalizate la notar?

Pot fi legalizate traducerile tuturor documentelor tipizate prezentate în original, ale altor documente imprimate pe blanchete oficiale (certificate de la diferite instituții, recomandări etc.), care conțin un nr. de ieșire, semnătura și stampila umedă a instituției care le-a emis. În cazul în care documentul conține mai multe pagini, este obligatoriu ca acestea să fie cusute și sigilate. Pentru a fi legalizate, hotărârile judecătorești trebuie să fie irevocabile. Documentele emise de autorități din alte state trebuie să fie apostilate în țara de origine.

Care este costul legalizării notariale?

La momentul actual, costul legalizării notariale este de 30 lei/ pagina + 50 lei pentru legalizarea semnăturii traducătorului.

Faceți apostilarea documentelor și care este prețul serviciului oferit?

Biroudetraduceri.com oferă servicii de apostilare a documentelor. Apostila poate fi aplicată doar pe documentele prevăzute în Regulamentul Ministerului Justiție al RM, pe care îl puteți consulta la adresa:  www.apostila.gov.md.  Pe lângă cerințele acestui regulament, sunt o mulțime de aspecte care trebuie luate în calcul. Toate aceste subtilități vi le vom comunica gratuit la depunerea documentelor la oficiul companiei.

Prețul și durata apostilării sunt indicate pe site-ul indicat mai sus. La acest preț se adaugă costul serviciului de curierat.

Pot transmite și primi traducerea exclusiv online?

Da, acest lucru este posibil. Însă dacă aveți nevoie de o traducere legalizată la notar sau de o traducere autorizată (cu semnătura și ștampila traducătorului autorizat și a biroului de traduceri), va fi nevoie trebuie să vă prezentați la birou.

Cum pot achita traducerea, apostilarea, legalizarea notarială a traducerii?

Aveți la dispoziție mai multe opțiuni:

  • în numerar, la sediul companiei
  • prin transfer bancar (la un cont curent la sau un cont de card)
  • daca va aflați după hotare- prin transfer bancar sau prin intermediul unei rude, al unui prieten etc.

În toate cazurile achitarea se face la ridicarea traducerii. Noi avem încredere în clienții noștri și nu cerem achitarea în avans.

Pot lua cunoștință sau verifica traducerea înainte de a fi transmisă spre legalizare?

Da, desigur. La solicitare, vă oferim posibilitatea de a citi traducerea înainte de legalizare. Mai mult, putem discuta opțiunile de traducere și modifica textul țintă conform propunerilor dvs., dacă acestea nu contravin textului sursă, sensului și regulilor gramaticale ale limbii țintă.

Sunt reprezentantul unei întreprinderi. Putem semna un contract de lungă durată cu Biroudetraduceri.com?

Da, avem are experiență îndelungată de colaborare cu mai mulți agenţi economici, organizații non-guvernamentale etc. La solicitare, vă putem pune la dispoziție un contract-cadru și vă oferim posibilitatea de a negocia prețul serviciilor oferite. Contactați-ne la 79546407

Pot fi sigur(ă) de confidentialitatea datelor mele?

Biroudetraduceri.com se angajează să țină cont de confidenţialitatea datelor şi informaţiilor recepţionate. Biroul garanteaza să nu copieze, multiplice, distribuie, dezvăluie în nici un fel, total sau parțial, niciunei alte persoane fizice sau juridice, niciuna dintre informaţiile prezentate pentru traducere, precum şi să nu permită terților accesul la informațiile respective. Respectarea acestor valori ne-a permis să ne menținem pe piața traducerilor pe parcursul a 15 ani

Biroul oferă traduceri efectuate de specialiști în anumite domenii?

Pentru sporirea corectitudinii traducerilor şi oferirea garantată a unei traduceri ireproşabile din punct de vedere al utilizării termenilor specifici anumitor domenii, biroul practică pe larg specializarea traducătorilor în anumite domenii. Mai mult,oferim servicii de traduceri personalizate.